Du är värdefull!

Ofta kämpar vi för att passa in och bli accepterade och omtyckta av vår omgivning, vi jämför oss med andra och försöker förändra oss och bli någon eller något vi inte är och bär ständigt på känslan att inte räcka till, inte duga, inte vara nog fina eller duktiga… Vi kanske aldrig känner oss riktigt nöjda med oss själva. Det finns mängder med mallar och ideal för hur vi bör vara och se ut för att vara ”rätt”, men hur skulle världen se ut om vi alla stöptes i samma mall? Världen behöver oss alla, våra olikheter och unika egenskaper.

Det är när du är dig själv – precis så som du är – som du kan lysa som den stjärna du verkligen är!!

För att orka stå emot yttre krav på hur vi ska se ut och vara och känna att vi duger som vi är behöver vi ha en stark självkänsla – vi behöver må bra inuti. Med god självkänsla har vi lättare att sätta gränser, att ta hand om oss själva och att hantera motgångar.

Vi kan alla jobba för att få en starkare självkänsla, respektera och tycka om oss själva, precis som vi kan jobba för att få en bättre fysisk kondition!

Under hösten har jag haft förmånen att få träffa och jobba med ett gäng kloka och underbara tonårstjejer i Face of Gällivare´s ”Selfie-projekt” med frågor som bla rör skönhetsideal och självkänsla. Som avslutning på projektet spelade tjejerna in Colbie Caillat´s låt Try och en video som du hittar i länken nedan!

Klicka här: http://www.faceofgallivare.se/?p=1750

Låten förmedlar bland annat att det viktiga är om du tycker om dig själv, du behöver inte kämpa så mycket och förändra dig för att bli omtyckt av andra…

Hur är det med dig – tycker du om dig själv?

Katarina

Coach – kognitiv inriktning / Stress- & friskvårdsterapeut