Fokus på det friska

Redan långt innan jag själv började jobba som Coach och Stress- & friskvårdsterapeut så var jag inne på att förbättra hälsa genom att fokusera på det friska, det som fungerar och är möjligt, även om jag inte riktigt var medveten om att det var det jag gjorde! Då var det framförallt något som jag arbetade med för egen del, i min rehabilitering med nack-/ryggproblem under flera års sjukskrivning.

En nyckel för mig och en förutsättning för att stoppa en negativ smärtspiral och steg för steg kunna stärka mig i både kropp och själ (bygga upp mig och öka rörlighet, förmåga och kapacitet) var när jag fick ett realistiskt ”nuläge” med insikt om de problem och svårigheter som jag tampades med, och att jag accepterade min situation och de förutsättningar jag hade. Min strategi var att fokusera på det som var möjligt, göra det som fungerade, på den nivå och i den omfattning jag kunde. Och att göra saker som fick mig att må bra och känna glädje för att orka med det som var tufft.

Idag, många år senare, så arbetar jag med att hjälpa människor till bättre hälsa och ökad livskvalitet. Framförallt brinner jag för att hjälpa människor att må bättre utifrån sina förutsättningar och behov och att främja hälsa; att människor ska hålla sig friska och välmående, uppleva tillvaron som meningsfull och känna att de har energi och livsglädje – innan det blir fråga om ohälsa!

För de flesta av oss så handlar det om att ta små steg i den riktning vi önskar. Att börja någonstans och ta sig vidare ett steg i taget.

 

Ta hand om dig idag – både kropp och själ och gör något som du mår riktigt bra av!

Hjärta

 

Katarina

 

Vill du veta mer om hur jag kan hjälpa dig/ditt företag/din organisation så tveka inte, du är naturligtvis varmt välkommen att kontakta mig!

Info Vivira Hälsa & Livsstil

 

Info Vivira jan 2016