Gott Nytt År 2016

Ett nytt år står för dörren och jag reflekterar över det året som nu går mot sitt slut. Vad har varit bra? Vad kan bli bättre? Vad vill jag ha mer av i mitt liv och vad vill jag bli av med? Jag tar mig tid för eftertanke, summerar, funderar, utvärderar, accepterar… ja tittar tillbaka på det som varit och ser fram emot det som kommer.

 

Idag avges många nyårslöften. Vad handlar de om egentligen? Vad innebär det för oss om vi klarar av att infria löftena? Gör det oss lyckligare? Gör det vår tillvaro mer meningsfull? Får det oss att må bättre?

 

Vad är egentligen ”det där” som skulle ge dig ett riktigt PANG-ÅR? ”Det där” som skulle få tillvaron att kännas meningsfull och få dig att må bra?

 

Om du skulle börja göra något annorlunda från och med imorgon, den 1 januari 2016, som ett steg på vägen till det liv, den tillvaro du vill ha och mår bra av, VAD skulle det kunna vara? Det finns inga rätt eller fel! DU är experten i DITT liv! Vad vill du lägga din tid och energi på år 2016?

 

Behöver du sakta ner farten? Behöver du stanna upp för att orka gå framåt? Känns det som att ”livets” måsten och borden ständigt snuvar dig på tid och att du inte hinner med det viktiga? Vad är viktigast för dig i livet, just nu?

 

Skulle du vilja äta hälsosammare? Varför då? Vad skulle det innebära för dig om du åt hälsosammare? Vad är hälsosamt för dig? Innebörden av att börja äta mer hälsosamt är ju olika för oss alla. Hur ser dina kostvanor ut idag? Hur skulle du vilja att det såg ut?

 

Ska det här bli året då du på allvar tar tag i träningen? Varför vill du träna? Vad vill du träna? Vad behöver du göra för att komma igång? Vad kan hindra dig eller gör det svårt att fullfölja? Vad kan hjälpa dig på traven?

 

Vill du byta jobb? Varför då? Är det något du vill till eller något du vill ifrån? Vad vill du att ett jobb ska ge dig? Skulle du kunna få mer av det du vill ha där du är idag? Utnyttjar du dina styrkor och resurser i det du jobbar med idag? Vill du bidra med något mer?

 

Eller blir det här året då du bara ska landa? Bara vara!?

 

Mitt sista tips till dig år 2015 är att ta dig tid att stanna upp och fundera över vad som verkligen är viktigt i ditt liv. Som riktigt räknas. För att göra det kan det vara bra att gå framåt i tiden för att hitta rätt fokus i nuet. Vi kan tänka oss 1 år framåt, 3 år framåt eller till och med fram till den dag då vi för gott får summera livet… Hur vill vi leva för att inte ångra oss när det är för sent och känna att vi prioriterat fel? I en undersökning, som Fonus gjort, framkom att det människor är mest rädda att ångra på sin dödsbädd är att de inte vågade göra det de drömde om*. Väl värt att tänka på! Vad är du mest rädd för att ångra?

 

Jag tackar år 2015 för alla möten, alla minnen, all tid, all kärlek, alla upplevelser, alla lärdomar och välkomnar år 2016 med öppna armar och öppet sinne.

 

Jag önskar dig värme, glädje, gemenskap, kärlek och välmående, ja helt enkelt ett fantastiskt ÅR 2016 – med mod att våga göra det DU drömmer om!

 

 

http://www.mynewsdesk.com/se/fonus/pressreleases/vad-svensken-aer-mest-raedd-att-aangra-paa-doedsbaedden-1281891