Naturen som kraft- & hälsokälla

När jag är i naturen har jag lätt att uppleva en stillhet och ett lugn. Det känns som att stress och oro rinner av mig och en känsla av harmoni infinner sig. Och visst är det så, det visar även forskning, att naturen kan hjälpa oss att stressa av och gå ner i varv. Naturens vilsamma sinnesintryck hjälper våra överhettade hjärnor att få ro och vi får vila och återhämtning. Och för mig är det en viktig källa till återhämtning. Den hjälper mig att landa, lugna mig, lyssna inåt och ladda med harmoni och ny energi.

Det är något inom mig som andas ut när jag vistas i framförallt skogen och fjällen, något som läggs tillrätta och hittar hem. Känslan av att jag är en del av naturen, en del av det stora, det som finns runt omkring.
Känslan av att allt är besjälat.

Där kan jag landa och hitta hem till mig själv, till nuet och kan lättare rensa bort ”krafset” som skymmer mitt välmående och tanka stillhet, lugn, kraft och harmoni.

Där får själen ro…

36669188_2086872868007799_3580376856404164608_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du utforska hur naturen kan hjälpa dig till mer lugn, kraft och hälsa så är du varmt välkommen att delta i ”Skogsbad – upplev naturen med alla sinnen” den 19/8 på Viviragården.

Läs mer på Skogsbad Viviragården